White/decoruri minimale pentru o atmosfera linistita

interior design, Uncategorized

Am declarat ca sunt un fan al albului inca de la deschiderea lui combic acum ceva vreme.
El naste in orice interior, fie el casa, birou sau spatiu public, o anumita serenitate. La polul opus, un decor incarcat sau bogat in elemente are alt efect asupra noastra ca privitori.
whiteInterior4
In munca de arhitect intalnesc oameni cu diverse dorinte privind casa in care vor locui. Uneori ei se agata de anumite imagini care i-au marcat, alteori nu stiu prea bine ce isi doresc si se lasa ghidati. Stilurile la moda ne influenteaza adesea pe toti, creatori sau beneficiari. Vrem sa fim parte din curente, vrem sa impresionam. In demersul acesta al creatiei de design interior ma intreb deseori ce-i face pe oameni sa se simta bine acasa?
Proiectele studioului Civico din Vicenza, arhitect Orietta Marcon, sunt un exemplu sugestiv pentru o inspirata creatie de interioare minimaliste dominate de alb dar avand cateva accente bine puse capabile sa creeze surpriza.
civicoquattro-arredo-interni-veneziablog
Daca as pune problema la modul simplist, apropos de alb, sau minimal, versus colorat, sau divers, as intreba: Ce ne place mai mult, un interior complex, bogat in elemente, culoare si diverse materiale sau unul mai sarac in aparenta, dar expresiv prin cateva accente bine gasite?
civicoquattro-jesoloWhite
Fiecare dintre noi avem un raspuns al nostru, despre mine una pot spune ca ma multumesc cu putinul. Un material frumos sau o forma interesanta, o suprafata cu o anumita vibratie prin finisajul aplicat sau lumina, fie ea artificiala sau a soarelui pot sa creeze o atmosfera care sa-mi dea satisfactie.

civicoquattro-White2

Pe timpul verii, albul ma atrage si mai mult. In lunile calde imi imbrac canapeaua sau fotoliile din living cu panze albe generoase care creeaza o atmosfera aerisita si ma imbie sa ma afund in ele.
Economia de obiecte este si ea benefica daca vrei sa creezi o ambianta light intr-un interior. Un vas cu florile sezonului pe masa joasa sau o tava pe care expui scoicile culese la mare sunt elemente de decor suficiente pentru a obtine acest efect.
shells22

Dar sa revin la alb, pe care l-am regasit si in expozitia Ralucai Demetrescu. Linii albe pe fundal alb – douazeci de desene cusute pe hartie sunt raspunsul artistei in urma contactului cotidian cu lumea inconjuratoare.
ralucaDrawing11

M-a impresionat forta acestor desene in ciuda folosirii unor mijloace de expresie minimale. Liniile albe pe fundal alb in mod clar au ceva de spus.
ralucaDrawing22
Lampile pot fi si ele albe, si vor da un plus de luminozitate unui interior.
lampa evantai alba - format 1000-1000
Bloomingville, compania daneza ce creeaza si produce obiecte pentru interioare cu atmosfera, recurge uneori la simplificarea paletei coloristice.
whiteBloomingvilleDecor2
Un interior integral alb e una dintre optiunile monocrome. Cand e aplicat pe elemente din materiale diferite, cum ar fi lemn, metal sau textile, albul relaxeaza ochiul si linisteste starea de spirit.
whiteBloomingvilleDecor
Tamplaria din lemn vopsita in alb, pe care o regasesti in casele vechi ale Bucurestiului e si ea de mentionat pentru o aparenta simplitate care de fapt este rafinata si eleganta.
whiteInterior

O toamna frumoasa va urez, cu schimbari de decor poate!
Eu am un gand, mi-as vopsi pardoseala de lemn in alb. Va tin la curent!

whiteInterior2
Ruxandra
septembrie 2015
photos via combic, bloomingville, hubsch interior, Raluca Demetrescu, civicoquattro, planetedeco.fr, cocolapinedesign.com

Lasa un comentariu