Romanian design under the spotlight

design, design de obiect, guest writer, interior design

Continuam demersul nostru de explorare a designului romanesc, dupa ce in articolul trecut am facut cunostinta cu Atelier 437, azi va prezentam un designer care creeaza obiecte menite sa treaca de criteriile estetice, functionale si sa satisfaca nevoile umane mai profunde.

Anca Blaga are un background in psihologie si HR, fapt ce explica atentia pentru nevoile utilizatorului si ideea ca obiectul (de design) ar trebui sa fie o prelungire a personalitatii beneficiarului.

Din 2014 a inceput sa se concentreze pe reconditionari de mobilier, iar in 2016, Anca a lasat in urma vechea cariera din corporatie.

In final s-a oprit la domeniul fascinant al design-ului de obiect.Un prim proiect s-a concretizat in tocatoarele Gestalt din lemn de paltin concepute si manufacturate de Anca pentru Chicineta.

Urmatorul proiect creat a fost lampa I-cube, o lampa de birou cu o geometrie simpla, simetrica, dar in acelasi timp ludica. Lampa I-cube este expresia luminii in miscare, oferindu-ne posibilitatea de a ajusta intensitatea acesteia prin rotirea completa a cubului. Lampa este facuta din lemn stratificat de mesteacan si poate fi folosita cu un bec Edison pentru o nota vintage. Lampa este disponibila in varianta natur, vopsita (negru sau verde) si varianta green cu muschi.

Puteti gasi acest produs atat pe site-ul Combic cat si in magazinul nostru din strada Leonida, numarul 7. Va asteptam sa descoperiti lampa I-cube, sa o testati si sa ne dati feedback.

De asemenea suntem curiosi sa ne povestiti ce obiecte frumoase de design ati mai vazut/descoperit/facut.

Andreea C