„In the spotlight”

design de locuinte, iluminat, interior design

„In the spotlight”

Eficienta, design modern si flexibilitate cu ajutorul proiectoarelor pe sina

Salutare tuturor!

Incerc astazi sa va dau cateva idei despre cum puteti folosi un sistem de iluminat modern si foarte eficient in locuintele voastre.

Cum functioneaza o sina cu proiectoare

Proiectoarele sau “spoturile orientabile”, numite in mod obisnuit, sunt corpuri de iluminat care se monteaza pe sine metalice. Acestea din urma contin conductorul electric si sunt alimentate din plafon, la un singur capat, printr-o piesa speciala. Poti conecta mai multe sine intre ele cu ajutorul unor piese de  legatura in forma de L, T sau X.

Astfel creezi din sine, piese de legatura si proiectoare, un sistem ce acopera cat mai bine camera pe care doresti sa o luminezi.

Unde folosesti sinele cu proiectoare

Proiectoarele pe sine se folosesc in mod obisnuit in spatii comerciale dar mai nou, datorita flexibilitatii pe care o ofera si datorita design-ului lor interesant, le poti utiliza si in spatiul locuintei.

In Living, o sina cu proiectoare iti  ofera posibilitatea sa luminezi  o suprafata mare si va deveni cu siguranta piesa de rezistenta a incaperii.

Pe un Coridor lung poti folosi o sina sau un sistem de sine in linie. Proiectoarele pot fi distribuite si orientate  unde si cum  ai tu nevoie, pentru a lumina un spatiu de depozitare, o biblioteca sau tablourile pe un perete.

In Dressing sistemul de sine te poate ajuta din nou sa ai un iluminat eficient, orientabil si cu un design modern.

Poti folosi si varianta de spoturi individuale daca e vorba de o amenajare noua si poti sa ai alimentarile electrice ale fiecarui corp in plafonul fals, acolo unde vrei tu.

In Bucatarie poti folosi acest sistem de iluminat pentru zona de blat de lucru sau in spatiul central al camerei, orientand spoturile acolo unde ai nevoie.

Ce beneficii ai cand folosesti acest tip de iluminat in locuinta ta

Flexibilitatea este asigurata de faptul ca proiectoarele culiseaza oriunde pe sina si pot fi orientate cum doresti.

Simplitatea design-ului o face potrivita oricarui tip de interior.

In spatii inalte sinele cu proiectoarele se pot suspenda pana la o distanta de 1.50 metri de plafon.

Ce gasesti pe combic.ro

Iti oferim sistemul de iluminat “Profile” produs in Europa de firma poloneza Nowodvorski si te ajutam sa gasesti solutia potrivita spatiului tau. Produsele componente sunt in varianta de alb sau negru. Alb folosesti atunci cand nu vrei ca sistemul sa fie foarte vizibil, ci sa se piarda in decor. Cu negru creezi un „statement piece” in amenajarea interioara a casei tale.

In afara proiectoarelor, prezente in diferite variante de putere, sunt disponibile si corpuri de iluminat suspendate. Sinele sunt aplicate pe plafon dar pot fi si incastrate, pentru un design minimalist.

Ce surse de iluminat pot sa folosesc

Proiectoarele folosesc surse de iluminat cu led de diferite puteri. Poti avea lumina calda sau rece si poti folosi chiar si functia de reglare a intensitatii ( dimmare).

A fi  “Eco Friendly “

Sursele de iluminat cu Led au o eficienta energetica buna si o durabilitate mai mare.

Costul initial te poate speria, pentru ca este mai mare, dar ulterior vei cheltui mult mai putin. Factura ta de energie electrica se va reduce, pentru ca vei consuma cu pana la 90% mai putin.

Vei cumpara mai putine becuri si vei produce mai putine deseuri!

Deasemenea trebuie sa sti ca  lumina surselor cu led poate fi atat calda cat si rece. Este un mit faptul ca becurile cu led dau doar lumina rece, iar culorile ambientului sunt redate cu exactitate.

Cateva sfaturi despre cum sa iti luminezi locuinta si ce corpuri de iluminat poti folosi gasesti in articolul acesta de pe blogul Combic.

Succes cu renovarea sau amenajarea locuintei tale si daca ai nevoie nu ezita sa ne ceri sfatul.

Si nu uita, acasa este un loc unde trebuie sa iti creezi mici colturi in care sa te relaxezi si sa te simti cat mai bine. Sa aveti o vara frumoasa!

Ruxandra

foto credit: Combic, Nowodvorski, Ideal Lux, Pinterest