“Grey is the new black…”

design, grey is the new black, guest writer, interior design, Uncategorized

Cineva mi-a spus mai demult ca ai nevoie de curaj ca sa porti negru. Lucrurile nu stau chiar atat de diferit in designul interior unde ai nevoie de o doza si mai mare de curaj ca sa optezi si sa iti asumi accente puternice si dramatice de negru, care schimba radical un interior.
Daca negrul si alte elemente cromatice intense ne pun pe ganduri, atunci putem sa jonglam cu piese si elemente decorative in nuante de gri.

Foto: pinterest.com

Foto: Bloomingville

Griul poate fi considerat inofensiv, dar eu cred ca paleta de griuri este foarte versatila si ne da posibilitatea si libertatea de a adauga apoi alte culori sau texturi fara a incarca spatiul.
Asociat initial cu spatiile industriale, griul a castigat teren in amenajarile interioare si este considerat o culoare neutra, versatila, moderna si minimala.

Foto: Bloomingville

Neutru fiind, griul ofera posibilitatea de a evidentia sau tempera un obiect de culoare intensa. As mentiona ca exista griuri calde (care au la baza culoarea galben – yellow based) si griuri reci (blue based). Ar fi indicat sa alegem griuri din aceeasi familie cu restul culorilor folosite in amenajare pentru a crea un echilibru cromatic.
Foto: Hubsch
9_BV_FURNITURE_AW16_5_high
Foto: Bloomingville

Fotoliu gri, de inspiratie vintage, cu picioare din lemn de stejar masiv. Produsul va fi in curand disponibil in Combic Shop.

Nu trebuie sa abuzam de griuri, caci ce e prea mult strica. Putem opta pentru o canapea gri, peste care sa suprapunem pernele care sa aduca putina culoare, caz in care nuanta peretilor trebuie sa fie una calda sau pur si simplu alb. Daca alegem un covor gri, din materiale naturale, pata de culoare poate fi – un fotoliu sau canapeaua intr-o culoare vie.
Indiferent daca optezi pentru nuante de gri calde sau reci, alege piese cu design simplu, minimal, care sa se incadreze in amenajarea existenta sau sa se plieze usor pe una noua.

Foto: House Doctor

Covor gri din lana disponibil in Combic shop.
Alte sfaturi pentru interiorul tau, cu placere la Combic!
Pe curand,
Andreea

Lasa un comentariu